Rusia execută soldații care nu respectă ordinele în războiul din Ucraina, afirmă Statele Unite

  • 27 Octombrie 2023 09:40
Rusia execută soldații care nu respectă ordinele în războiul din Ucraina, afirmă Statele Unite

Statele Unite dețin informații că armata rusă execută soldații care nu respectă ordinele legate de războiul din Ucraina, a informat joi Casa Albă, relatează Reuters.

„Dispunem de informații conform cărora armata rusă execută efectiv soldații care refuză să urmeze ordinele”, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe, John Kirby, în cadrul unui briefing de presă, scrie Hotnews.

„Avem de asemenea informații că comandanții ruși amenință că vor executa unități întregi dacă încearcă să se retragă din calea tirurilor de artilerie ucrainene”, a mai spus oficialul Casei Albe

Lupte intense pe frontul de la Avdiivka

Armata rusă a lansat noi ofensive la nord și sud de Avdiivka în urmă cu circa două săptămâni. În apropiere de Avdiivka a fost stabilită din anul 2014 linia frontului dintre armata ucraineană și separatiștii pro-ruși din estul Ucrainei. La câțiva kilometri sud de acest oraș se află capitala regională Donețk, controlată de trupele ruse.

Potrivit armatei ucrainene, 15 atacuri rusești au fost respinse lângă Avdiivka în ultimele 24 de ore. Un purtător de cuvânt militar ucrainean, Oleksandr Ștupun, a susținut - potrivit agenției EFE, citate de Agerpres - că trupele ruse au pierdut peste 5.000 de soldați (morți și răniți) și circa 400 de blindate în ofensiva de la Avdiivka și că trupele ucrainene își mențin pozițiile acolo.

Însă situația devine tot mai dificilă pentru trupele ucrainene în jurul acestui oraș, a declarat joi un jurnalist ucrainean bine conectat cercurilor militare și citat de agenția DPA. „Este în desfășurare o bătălie în care inamicul (rus) angajează cele mai bune forțe”, observă jurnalistul Iuri Butusov.

Potrivit acestuia, trupele ruse au capturat o zonă cu o lățime de circa un kilometru de-a lungul căii ferate de la nord de oraș și noi înaintări rusești sunt așteptate dincolo de calea ferată în direcția satelor Stepove și Berdîciv.

Conform diferitelor surse, coridorul de aprovizionare controlat de armata ucraineană la Avdiivka s-a redus la 6-8 kilometri. Orașul este mai mult de jumătate semi-încercuit de trupele ruse.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:2,57 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău