Rusia exclude o îmbunătățire a relației cu Ucraina dacă Petro Poroșenko este reales președinte

  • 19 Martie 2019 16:52
Rusia exclude o îmbunătățire a relației cu Ucraina dacă Petro Poroșenko este reales președinte

Rusia a exclus marți o îmbunătățire a relațiilor cu Ucraina dacă șeful statului ucrainean în exercițiu, Petro Poroșenko, este reales pentru al doilea mandat la alegerile prezidențiale din 31 martie, informează agențiile de presă EFE și Unian, potrivit Agerpres.

„Cât privește cine ar putea fi mai bun pentru relațiile noastre bilaterale (cu Ucraina), ceea ce vă pot spune clar este că situația nu se va îmbunătăți cu actualul președinte ucrainean', a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-o conferință de presă.

Astfel purtătorul de cuvânt al președinției ruse a răspuns la întrebarea unui ziarist dacă dintre cei 39 de candidați la funcția supremă în statul ucrainean există o personalitate sub președinția căreia relațiile ruso-ucrainene s-ar putea dezvolta într-un mod mai fructuos decât acum.

'Pentru Kremlin ar fi mult mai bine dacă ucrainenii și-ar alege un președinte care să evalueze realitatea într-un mod judicios, la care să prevaleze înțelepciunea politică, nu un președinte al războiului, ci al păcii și un promotor al relațiilor bune cu vecinii, inclusiv cu Federația Rusă', a spus Peskov.

Cu mai puțin de două săptămâni înainte de alegerile prezidențiale din Ucraina, actorul de comedie Volodimir Zelenski este candidatul favorit, cu 25% din intențiile de vot. Petro Poroșenko se clasează pe locul doi cu 16,6% dintre preferințe, fiind urmat de fostul prim-ministru Iulia Timoșenko, cu 16,2%, notează EFE.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău