Rusia: Două persoane, rănite într-un atac cu cuțitul într-o biserică din Moscova

  • 16 Februarie 2020 12:41
Rusia: Două persoane, rănite într-un atac cu cuțitul într-o biserică din Moscova

Un bărbat a fost arestat duminică la Moscova după ce a înjunghiat două persoane într-o biserică ortodoxă din nord-estul capitalei ruse, au anunțat autoritățile locale, care deocamdată nu au evocat o pistă teroristă, transmite AFP și AGERPRES.

''Poliția a arestat un bărbat în vârstă de 26 de ani, din regiunea Lipețk (la sud de Moscova), care a intrat într-o biserică de pe strada Bakuninskaia în dimineața zilei de 16 februarie și a rănit două persoane cu un cuțit'', a anunțat purtătoarea de cuvânt al Ministerului de Interne rus, Irina Volk, citată de agențiile de presă ruse.

Motivele atacului nu sunt deocamdată cunoscute, a precizat reprezentanta Ministerului de Interne rus.

Potrivit canalului de televiziune Ren-TV, după atac bărbatul a fost imobilizat de către enoriași până la sosirea poliției.

Kirill Sladkov, preotul bisericii unde a avut loc atacul, a explicat că autorul purta ochelari, mănuși de cauciuc, o cagulă și căști la care asculta muzică.

În ultimii ani, în Rusia au avut loc rareori atacuri cu cuțitul în locuri publice, unele fiind revendicate de gruparea jihadistă Stat Islamic, fără ca autoritățile ruse să rețină în anchetă o motivație teroristă.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:67 %
Vint:1,54 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău