Rusia | Doi generali de poliție implicați în arestarea jurnalistului Golunov au fost demiși

  • 13 Iunie 2019 15:27
Rusia | Doi generali de poliție implicați în arestarea jurnalistului Golunov au fost demiși

Președintele rus Vladimir Putin a demis joi doi generali de poliție implicați în arestarea jurnalistului de investigații Ivan Golunov, acuzat de trafic de droguri și ulterior disculpat, după o puternică mobilizare civică, transmite AFP.

Generalul-maior Iuri Deviatkin, șeful departamentului antidrog din Moscova, și generalul-maior Andrei Pucikov, responsabil al forțelor de ordine din districtul de vest al capitalei, 'sunt eliberați din funcțiile pe care le exercită', arată decretul Kremlinului.

Ministrul de interne Vladimir Kolokolțev anunțase marți, la câteva ore după abandonarea urmării penale împotriva lui Golunov, că îi va cere președintelui Putin să-i demită pe cei doi responsabili de poliție. 

Potrivit lui Kolokolțev, polițiștii care l-au arestat pe jurnalist au fost, la rândul lor, suspendați pe perioada anchetei.

Ivan Golunov, jurnalist pentru site-ul Meduza, a fost reținut săptămâna trecută și plasat în arest la domiciliu sâmbătă.

Golunov este cunoscut pentru anchetele sale despre mafia cimitirelor și despre alte cazuri de corupție și deturnare de fonduri.

Arestarea sa a avut o rezonanță uriașă în Rusia, susținătorii săi denunțând o înscenare menită să pună capăt anchetelor sale. 

O manifestație de susținere a lui Golunov, desfășurată miercuri la Moscova, s-a soldat cu reținerea a peste 400 de persoane.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău