Rusia desfășoară un amplu exercițiu naval în Marea Neagră, cu participarea a peste 20 de nave de luptă

  • 29 Iulie 2020 19:42
Rusia desfășoară un amplu exercițiu naval în Marea Neagră, cu participarea a peste 20 de nave de luptă

Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, începând din 29.07.2020, în acvatoriul Mării Negre, echipajele a peste 20 de nave de luptă participă la un exercițiu de ducere a luptei navale și de distrugere a țintelor maritime și de coastă.

 



,,Navele au ieșit în poligoanele de pregătire pentru luptă, în compunerea grupurilor tactice, pentru desfășurarea de antrenamente privind ducerea luptei navale, apărarea antiaeriană și antidiversiune, precum și de distrugere a unor ținte maritime și de coastă”, se arată în comunicatul de presă al departamentului, potrivit defenseromania.ro.

Potrivit datelor furnizate de Statul major al FRMN, exercițiul are un caracter planificat, iar în timpul acestuia vor fi executate și alte misiuni de instrucție și luptă.

Pe mare au ieșit fregatele Amiral Essen și Pytlivy, nava de patrulare Dmitri Rogachev, navele mici purtătoare de rachete Orekhovo-Zuevo și Ingushetia, navele mari de desant Cezar Kunikov și Saratov, precum și o serie de nave auxiliare.

Comentariul autorului: Trebuie remarcat faptul că între navele de luptă rusești, care au ieșit în Marea Neagră, se află cel puțin patru platforme purtătoare de rachete de croazieră Kalibr (fregata Amiral Essen, nava de patrulare Dmitri Rogachev, navele mici purtătoare de rachete Orekhovo-Zuevo și Ingushetia). Este posibil ca între navele FRMN participante la exerciții pe mare să se afle și cel puțin unul dintre cele două submarine aflate în prezent în Marea Neagră, respectiv Kolpino și Veliky Novgorod.

Nu este exclus faptul ca, în cadrul activităților de pregătire pentru luptă, navele să execute, pe lângă trageri de artilerie, și lansări de rachete.

Probabil, exercițiul reprezintă o etapă de pregătire a fazei navale a exercițiului de comandament și stat major la nivel strategic Caucaz-2020, planificat pentru luna septembrie.

În perioada 17-21.07.2020, majoritatea navelor de luptă ale FRMN au participat la verificarea inopinată a nivelului de pregătire pentru luptă al trupelor, care s-a desfășurat, la ordinul președintelui Putin, în special, în sudul Federației Ruse.

De asemenea, pe 26 iulie, acestea au luat parte la parada navală organizată la Sevastopol, cu ocazia Zilei Forțelor Navale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău