Rusia desfășoară noi radare și avioane de vânătoare în Arctica

  • 21 Iunie 2015 13:36

Noi radare vor fi desfășurate în viitor în insulele rusești din Oceanul Arctic, iar acest dispozitiv va fi întărit de avioane de vânătoare care vor staționa în permanență în regiune pentru a proteja interesele Rusiei, afirmă comandantul adjunct al Trupelor aerospațiale rusești, generalul Kiril Makarov.'Vorbim mult despre necesitatea de a întări…

Noi radare vor fi desfășurate în viitor în insulele rusești din Oceanul Arctic, iar acest dispozitiv va fi întărit de avioane de vânătoare care vor staționa în permanență în regiune pentru a proteja interesele Rusiei, afirmă comandantul adjunct al Trupelor aerospațiale rusești, generalul Kiril Makarov.

'Vorbim mult despre necesitatea de a întări puterea Rusiei în Arctica. Forțele armate trebuie să-și joace și ele rolul lor în această misiune. Noi tipuri de armament, între care sisteme de rachete sol-aer Pantsir, sunt în serviciu în prezent pe insulele noastre situate în Oceanul Arctic. Noi desfășurăm de asemenea radare și intenționăm să trimitem în viitor și avioane de vânătoare', a declarat sâmbătă generalul Makarov, comandant adjunct al Trupelor aerospațiale responsabile de apărarea antiaeriană.

'Aceste măsuri au unicul obiectiv de a permite Federației Ruse să-și protejeze interesele pe întreg perimetrul teritoriului său, inclusiv în Arctica', a conchis generalul rus, citat de Agerpres.

Rusia a început să-și întărească capacitățile în această regiune la sfârșitul anului trecut, când președintele Vladimir Putin a semnat o nouă doctrină militară, iar regiunea a fost pusă, în premieră, pe lista sferelor de influență ale Rusiei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău