Rusia desfășoară în apropierea graniței cu Finlanda rachete Iskander, care pot avea și încărcătură nucleară

  • 17 Mai 2022 14:34
Rusia desfășoară în apropierea graniței cu Finlanda rachete Iskander, care pot avea și încărcătură nucleară

Un convoi alcătuit din șapte lansatoare mobile de rachete Iskander a fost văzut deplasându-se pe o șosea în Rusia în direcția orașului Vîborg, situat la circa 40 de kilometri de granița cu Finlanda, informează Sky News, citată de DIGI24.ro.

Potrivit sursei citate, pe rețelele sociale a apărut o înregistrare video, realizată de camera de bord a unei mașini rusești, în timp ce șoferul face diverse comentarii în timp ce depășește vehiculele militare.

„Echipamentul e nou-nouț, camioanele Ural sunt noi, șapte Iskanderuri... Așa că, finlandezilor, fiți gata să aderați la NATO”.

Președintele Finlandei, Sauli Niinisto, a anunțat deja că țara sa va depune oficial cerere de aderare la NATO. Șeful statului finlandez și un consiliu guvernamental „au decis împreună că Finlanda va cere să devină membră a NATO”, a declarat președintele Niinisto.

Iskander este o rachetă balistică cu rază scurtă de acțiune (500-700 de kilometri), care poate avea o încărcătură convențională, de până la 700 de kilograme de exploziv, sau una nucleară. Racheta este numită SS-26 Stone în terminologia NATO și a înlocuit vechile rachete Scud din dotarea fostului URSS. Rachetele Iskander au fost deja folosite de Rusia în războiul din Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău