Rusia declară război festivalului Eurovision

  • 19 Noiembrie 2023 12:38
Rusia declară război festivalului Eurovision

Rusia va crea un festival de muzică similar Eurovision și îl va numi Intervision, după chipul și asemănarea unui concurs care exista în vremea Uniunii Sovietice, au informat autoritățile ruse, relatează Agerpres.

"Propunem crearea unui festival de film eurasiatic deschis și independent și un premiu de film, precum și competiția muzicală Intervision", a declarat ministrul culturii din Rusia, Olga Liubimova.

Potrivit ministrului, Rusia va contribui astfel la promovarea "diversității culturale într-o lume multipolară".

Konstantin Ernst, directorul canalului rusesc cu cea mai mare acoperire națională controlat în proporție de 75% de guvern, Pervîi Canal, a anunțat, la rândul său, că noua competiție muzicală va avea prima ediție anul viitor și se va desfășura în fiecare an.

Ernst a dat asigurări că Intervision nu va avea "restricții politice" și va fi o "tribună liberă" în care toate țările își vor putea prezenta cele mai bune teme.

În același timp, Ernst a spus că mizează pe "participarea activă" a membrilor grupului BRICS (Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud).

Anterior, regizorul de film rus Nikita Mihalkov a spus că Academia de Film Eurasiatică ar putea începe să funcționeze și să ofere premii, numite "Oscarurile ruse", chiar din 2024.

În perioada sovietică, exista concursul muzical Intervision, la care participau mai multe țări din blocul estic.

Rusia a fost exclusă de la Eurovision în 2022, după începerea ofensivei sale militare împotriva Ucrainei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:6,17 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău