Rusia | Curtea Supremă respinge apelul opozantului Aleksei Navalnîi de a i se permite să candideze la prezidențiale

  • 26 Ianuarie 2018 13:52
Rusia | Curtea Supremă respinge apelul opozantului Aleksei Navalnîi de a i se permite să candideze la prezidențiale

Curtea Supremă din Rusia a respins apelul opozantului Aleksei Navalnîi de a i se permite să candideze la alegerile prezidențiale, a precizat vineri instanța pentru dpa.

Autoritățile electorale din Rusia stabiliseră anterior că Navalnîi nu poate candida la scrutinul din luna martie din cauza unei condamnări anterioare pentru infracțiuni financiare, pentru care a primit o pedeapsă cu suspendare.

Oponent recunoscut și ferm al președintelui Vladimir Putin, Navalnîi a negat orice neregulă și a spus despre acuzațiile împotriva sa că au fost fabricate pentru a i se compromite ambițiile politice.

Putin, care se află la putere în Rusia, ca președinte și, pentru un mandat, ca premier, din 1999, va câștiga aproape sigur un nou mandat de șase ani ca șef al statului la alegerile de la 18 martie.

Navalnîi a făcut apel la boicotarea alegerilor. Susținătorii săi pregătesc pentru duminică mai multe proteste în țară.

Autoritățile locale din Moscova au subliniat vineri că nu a fost aprobată o astfel de demonstrație în capitală și a amenințat cu acțiuni în justiție împotriva lui Navalnîi, conform unor comentarii apărute în media oficiale.

Navalnîi, care de mai mulți ani conduce o puternică mișcare de protest alimentată de criticile la adresa corupției endemice din cadrul eșaloanelor superioare ale administrației, a fost reținut de mai multe ori pentru încălcarea regulilor privind organizarea de adunări publice.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:2,57 m/s
Fri
20
Sat
18
Sun
16
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău