Rusia, criticată în Consiliul de Securitate al ONU din cauza situației din Siria. Ambasadorul rus a răspuns ironic

  • 13 Martie 2018 08:49
Rusia, criticată în Consiliul de Securitate al ONU din cauza situației din Siria. Ambasadorul rus a răspuns ironic

Statele Unite, Franța și Marea Britanie au criticat Rusia în Consiliul ONU de Securitate pentru că ar fi responsabilă de încălcarea rezoluției care prevede încetarea focului în Siria. Ambasadorul rus le-a cerut occidentalilor să înceteze cu reproșurile și a numărat ironic de câte ori reprezentanții celor trei țări au pomenit Rusia în discursurile lor.

Ședința de ieri a Consiliului a fost dedicată unei evaluări a armistițiului din Siria. Ambasadorul Statelor Unite la Națiunile Unite, Nikki Haley, a introdus ieri în Consiliul de Securitate un nou proiect de rezoluție care cere încetarea focului timp de 30 de zile în Ghouta de Est. Doamna Haley a acuzat Rusia, Iranul și guvernul Assad pentru eșecul aplicării rezoluției adoptate în urmă cu două săptămâni. 

„În ultimele 16 zile au fost alegații separate privind atacul cu gaz chlorine. Aceasta nu înseamnă încetarea focului. Dacă Rusia, Iranul și Assad nu pot fi de acord să înceteze bombardamentele în această parte limitată a Siriei pentru o perioadă limitată de timp, nu vor fi de acord cu nimic și dacă nu își respectă promisiunea odată ce au fost de acord cu încetarea focului, atunci cum putem avea încredere în ei? Și dacă nu putem acționa în vreme ce copiii mor, nu avem ce căuta aici”, a declarat Ambasadorul SUA.

De asemenea, Nikki Haley a avertizat că în cazul în care Consiliul de Securitate va eșua din nou să acționeze, Washingtonul este pregătit să o facă, așa cum a acționat anul trecut, bombardând o bază aeriană a regimului Assad, în urma atacului acestuia cu arme chimice împotriva populației civile. 

„Repetăm astăzi această avertizare: Avertizăm orice națiune care este hotărâtă să își impună voința prin atacuri chimice și inumane, suferințe, în mod special regimul ilegal sirian că dacă va trebui, America este pregătită să acționeze”, a subliniat Nikki Haley. 

Sursa: RAA

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,74
Cer fragmentat
Umiditate:59 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău