Rusia: Cresc prețurile la electricitate și gaze. Pentru apă și căldură este a doua majorare în 2022

  • 01 Decembrie 2022 13:12
Rusia: Cresc prețurile la electricitate și gaze. Pentru apă și căldură este a doua majorare în 2022

Autoritățile ruse vor crește prețurile la gaz și electricitate, inclusiv pentru consumatorii casnici, mass-media locale relatând joi că prețul gazului va crește cu 8,5%, iar cel pentru electricitate, cu 9%, transmite dpa, citată de Agerpres. 4 din 10 cetățenii ruși spun că nu le ajunge salariul de la o lună la alta, potrivit unui sondaj.

Și apa și căldura vor deveni mai scumpe. Aceasta este a doua creștere a tarifelor în anul 2022. În mod normal, guvernul crește prețurile în luna iulie a fiecărui an, scrie dpa.

În acest an, costurile la utilități au crescut cu 4%. La începutul toamnei, Ministerul Economiei a anunțat că, din cauza nevoii de a repara conductele de gaze și de apă, tarifele vor crește din nou în decembrie, transferând o parte din costuri către consumatori.

Cetățenii ruși se confruntă cu o inflație de două cifre după ce Moscova a invadat Ucraina, la 24 februarie. Deși rubla s-a întărit în fața principalelor monede precum euro și dolarul, echipamentele tehnice și alte mărfuri de import au devenit mai scumpe.

Speranțele exprimate de unii economiști cum că gazul va deveni mai ieftin pe piața internă după scăderea exporturilor nu s-au materializat, notează dpa.

Potrivit sondajelor de opinie, 43% din cetățenii ruși spun că nu le ajunge salariul de la o lună la alta.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău