Rusia: Convoaiele cu ajutoare militare destinate Ucrainei vor fi considerate ținte legitime

  • 12 Martie 2022 14:55
Rusia: Convoaiele cu ajutoare militare destinate Ucrainei vor fi considerate ținte legitime

Rusia a avertizat SUA asupra consecințelor transferului de arme către Ucraina, iar convoaiele cu arme destinate luptătorilor ucraineni vor fi considerate „ținte legitime”, a declarat, citat de agenția rusă Interfax, ministrul adjunct de Externe al Federației Ruse, Serghei Riabkov.

„Nu există niciun fel de consultare sau proces de negociere cu Statele Unite în privința Ucrainei. Am avertizat Statele Unite că transporturile de arme, orchestrate de ei (americani) prin intermediul altor state nu reprezintă doar o mișcare periculoasă, dar e o acțiune care transformă acele convoaie în ținte legitime”, a spus Riabkov în cadrul unei intervenții la un post de televiziune din Rusia, informează DIGI24.

„I-am avertizat asupra consecințelor unui transfer nesăbuit în Ucraina de arme precum sisteme portabile antiaeriene ori antitanc și așa mai departe”, a adăugat oficialul rus.

Riabkov a mai spus că SUA nu iau în serios avertizările Rusiei.

Cu câteva zile în urmă, purtătoarea de cuvânt al Ministerului rus de Externe a mai avertizat că țările care decid să trimită arme sau mercenari în Ucraina „vor răspunde” pentru gestul lor și își asumă „consecințele”.

Conform New York Times, SUA și statele NATO au livrat Ucrainei peste 17.000 de sisteme antitanc în mai puțin de o săptămână.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:2,06 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău