Rusia continuă să mobilizeze forțe armate la granița cu Ucraina

  • 10 Iulie 2014 09:41
Rusia continuă să mobilizeze forțe armate la granița cu Ucraina

Rusia continuă să mobilizeze forțe armate la granița cu Ucraina, a declarat ieri generalul american Philip Breedlove, comandantul suprem al Forțelor aliate ale NATO în Europa (SACEUR).

El a precizat că în acest moment, opt batalioane se află acolo și ele pot să treacă granița. Potrivit oficialului, Rusia continuă, de asemenea, să acorde ajutor rebelilor în Ucraina. 'Trupele ruse, dislocate la graniță, sunt implicate în transferul de tehnică militară grea, piese de schimb și soldați către rebelii din estul Ucrainei', a afirmat Philip Breedlove.

La rândul său, expertul militar ucrainean Dmitri Tâmciuk, fondatorul platformei 'Rezistența informațională', ai cărui colaboratori sunt veterani din armată și serviciile secrete, a informat tot ieri că 'în ultimele 24 de ore, Rusia a trimis încă două batalioane tactice în zonele de la frontiera cu Ucraina - primul - în direcția Cernigov, celălalt - în direcția Harkov.

Anterior, susține el, în regiunea Kursk, nu departe de granița cu Ucraina, a sosit un convoi cu tehnică militară rusă.

Armata ucraineană a înaintat ieri spre Donețk, unde s-a repliat o parte din separatiștii pe care i-a forțat să părăsească Slaviansk, Kramatorsk și alte localități mai mici din est.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău