Rusia continuă demersurile pentru desfășurarea de arme nucleare în Crimeea - avertizează reprezentantul Ucrainei la ONU

  • 31 Octombrie 2018 09:02
Rusia continuă demersurile pentru desfășurarea de arme nucleare în Crimeea - avertizează reprezentantul Ucrainei la ONU

Federația Rusă continuă să pregătească infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea de arme nucleare pe teritoriul peninsulei anexate - a declarat reprezentantul Ucrainei la ONU, Volodimir Elcenko, la o dezbatere organizată de Consiliului de Securitate al ONU pe tema situației din Donbas, Crimeea și Marea Azov, anunță UNIAN, citată de RADOR.

Potrivit diplomatului ucrainean, Rusia folosește Marea Azov pe post de canal suplimentar pentru a furniza arme din Crimeea către forțele sale din Donbas. "Din informațiile noastre, reiese că Rusia nu a renunțat la ideea de a avea un coridor terestru în Crimeea. În plus, amenințarea unui atac pe cale maritimă în direcția Mării Azov în cazul unei confruntări militare la scară largă rămâne o sursă de destabilizare a securității în regiunea Donețk" - a avertizat Elcenko.

"Militarizarea activă continuă cu forță maximă în Crimeea ocupată. Rusia și-a dublat forțele militare pe teritoriul peninsulei și continuă să pregătească infrastructura militară din Crimeea pentru a desfășura arme nucleare, inclusiv retehnologizarea instalațiilor pentru arme nucleare din perioada sovietică" - a adăugat ambasadorul ucrainean.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Cer fragmentat
Umiditate:58 %
Vint:6,69 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău