Rusia consideră că tratativele de pace cu Ucraina nu au progresat suficient pentru o întâlnire la cel mai înalt nivel

  • 03 Aprilie 2022 11:35
Rusia consideră că tratativele de pace cu Ucraina nu au progresat suficient pentru o întâlnire la cel mai înalt nivel

Rusia a transmis duminica aceasta că tratativele de pace nu au progresat suficient pentru o întâlnire la cel mai înalt nivel și că poziția Moscovei în privința statutului Crimeei și Donbasului rămâne neschimbată, transmite Reuters, citat de Agerpres.

"Proiectul de acord nu este gata pentru trimiterea la o întâlnire la vârf", a declarat negociatorul șef al Rusiei, Vladimir Medinski, pe contul său de Telegram. "Repet iar și iar: poziția Rusiei privind Crimeea și Donbas rămâne NESCHIMBATĂ", a scris el. Moscova dorește o Crimee rusă și un Donbas independent.

Pe de altă parte, guvernul de la Kiev crede că primele semnale pozitive încep să apară după săptămâni de negocieri care au avut loc între reprezentanții Rusiei și Ucrainei în vederea încheierii războiului, transmite dpa.

Într-o intervenție pe care a avut-o sâmbătă seara la televiziunea națională, negociatorul șef al Ucrainei, David Arahamia, a declarat că președintele ucrainean Volodimir Zelenski și șeful statului rus Vladimir Putin s-ar putea întâlni în curând.

Arahamia a apreciat că în elaborarea proiectelor de documente relevante s-au făcut progrese suficiente pentru ca "negocieri directe între cei doi șefi de stat" să fie posibile. El nu a oferit totuși alte detalii cu privire la actualul statut al negocierilor.

"Prin urmare, misiunea noastră în acest moment este de a întocmi versiunea finală a documentelor și a aspectelor importante pentru a înlesni o eventuală întâlnire a președinților", a apreciat Arahamia, care a adăugat că, dacă întâlnirea se va materializa, aceasta va avea loc cel mai probabil în Turcia, la Ankara sau la Istanbul.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:5,14 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
12
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău