Rusia clasifică informațiile referitoare la companiile care își desfășoară activitatea în Crimeea anexată

  • 11 Iunie 2019 14:36
Rusia clasifică informațiile referitoare la companiile care își desfășoară activitatea în Crimeea anexată

Guvernul Federației Ruse a adoptat o decizie potrivit căreia Registrul Unic de Stat al Entităților Juridice este autorizat să clasifice informațiile referitoare la companiile care operează în Crimeea anexată - scrie Ukrainska Pravda, menționând că documentul în acest sens a fost adoptat pe 6 iunie 2019.

Potrivit acestei decizii a Guvernului de la Moscova, accesul la informații din Registrul Unic de Stat al Entităților Juridice din Rusia (referitoare la co-proprietari, administratori sau licențe ale persoanelor juridice) poate fi restricționat dacă întreprinderile respective sunt vizate de sancțiuni străine sau dacă acestea sunt situate, își desfășoară activitatea sau sunt înregistrate pe teritoriul Crimeii și al orașului Sevastopolul, teritorii ucrainene anexate de Rusia în 2014.

Amintim că, pe 16 martie 2014, în Crimeea și în Sevastopol a avut loc un așa-numit "referendum" privind statutul peninsulei, în urma căruia Rusia a anexat aceste teritorii ucrainene și le-a inclus în componența sa. Moscova a negat că a ocupat Crimeea și a susținut că ceea ce s-a întâmplat a fost, de fapt, o "reparație istorică". În consecință, la 18 martie 2014, președintele rus, Vladimir Putin, a anunțat "aderarea" Crimeii la Federația Rusă.

Rada Supremă a Ucrainei a anunțat oficial data începerii ocupației în Crimeea și Sevastopol pe 20 februarie 2014. Ucraina, UE, Statele Unite și organizațiile internaționale nu au recunoscut rezultatele așa-numitului "referendum", ci au condamnat acțiunile Rusiei, pe care au acuzat-o de anexarea ilegală a teritoriilor ucrainene. De asemenea, țările occidentale au introdus o serie de sancțiuni economice împotriva Federației Ruse.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău