Rusia cheltuiește anual până la cinci miliarde de dolari pentru întreținerea teritoriilor ocupate din Donbas

  • 02 Septembrie 2021 15:37
Rusia cheltuiește anual până la cinci miliarde de dolari pentru întreținerea teritoriilor ocupate din Donbas

Vicepremierul ucrainean și ministrul pentru reintegrarea teritoriilor temporar ocupate, Oleksi Reznikov, a declarat că Federația Rusă cheltuiește până la cinci miliarde de dolari pe an pentru întreținerea zonelor ocupate din Donbas. Potrivit lui Reznikov, din 2014, Rusia a cheltuit în acest sens aproximativ 35 de miliarde de dolari.

"Aceștia (rușii, n.r.) cheltuiesc până la cinci miliarde de dolari pe an doar pentru Donețk și Luhansk. În șapte ani, sunt 35 de miliarde de dolari. Pentru o țară petrolieră, par a fi sume nesemnificative, dar nu sunt nici mici" - a declarat oficialul ucrainean. În opinia sa, dacă partea rusă va înțelege că este foarte scump să întrețină fără rost aceste teritorii, va căuta modalități pentru a ieși din această situație.

"Vor căuta un format potrivit. Prin urmare, noi trebuie să fim pregătiți pentru desfășurarea unei misiuni internaționale de menținere a păcii, care să asigure o perioadă de tranziție. Altfel, rușii pur și simplu nu vor fi de acord să părăsească teritoriile noastre. Desigur, aceștia au început să sugereze că ar renunța la Donbas în schimbul Crimeii, dar niciodată, niciun președinte ucrainean, oricine ar fi el, nu va fi de acord cu acest lucru. Este nerealist" - a adăugat Oleksi Reznikov.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:2,57 m/s
Wed
10
Thu
13
Fri
14
Sat
11
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău