Rusia cere explicații Turciei după declarația lui Erdogan cu privire la Siria

  • 01 Decembrie 2016 11:13
Rusia cere explicații Turciei după declarația lui Erdogan cu privire la Siria

Administrația Vladimir Putin a anunțat miercuri că așteaptă explicații din partea Turciei după ce președintele Recep Tayyip Erdogan a afirmat că operațiunile turce în Siria au rolul înlăturării regimului Bashar al-Assad, scrie Agerpres.

Într-un discurs rostit marți, Recep Tayyip Erdogan a condamnat "eșecul" Națiunilor Unite în Siria și a dezvăluit rolul trupelor turce trimise pe teritoriul sirian. "Am intervenit în Siria pentru a face dreptate. Suntem în Siria pentru a pune capăt regimului președintelui crud Bashar al-Assad, care extinde terorismul de stat", a afirmat Erdogan.

Kremlinul a solicitat explicații din partea Turciei. "Anunțul este o noutate pentru noi", a reacționat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Președinției Rusiei.

"Este o afirmație foarte gravă, diferită de precedentele. Sperăm că partenerii turci ne vor oferi explicații", a adăugat Peskov.

Turcia susține grupuri insurgente din Siria și a trimis trupe în nordul acestei țări pentru a lupta împotriva milițiilor kurde și a organizației teroriste Stat Islamic.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent și cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forțele opoziției și grupuri teroriste, inclusiv organizația sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak și Siria / Stat Islamic în Irak și Levant). Bilanțul conflictului depășește 270.000 de morți.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău