Rusia caută doi scrimeri care au participat la campionatele americane fără acordul Moscovei. Cuplul ar fi trebuit să ceară permisiunea autorităților sportive

  • 27 Decembrie 2023 19:24
Rusia caută doi scrimeri care au participat la campionatele americane fără acordul Moscovei. Cuplul ar fi trebuit să ceară permisiunea autorităților sportive

Rusia îi caută pe scrimerii Serghei și Violetta Brida, pe care îi acuză că au participat la campionatele americane fără acordul Moscovei, relatează AFP, citată de News.ro

Rusia a plasat marți cuplul de scrimeri pe lista celor căutați, într-un moment în care se dezbate participarea sportivilor ruși la Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris.

Serghei Brida și soția sa, Violetta Brida, ambii scrimeri, au părăsit Rusia pentru Statele Unite după începerea ofensivei rusești în Ucraina. Cuplul este căutat „în temeiul unui articol din codul penal”, a precizat Ministerul de Interne, fără a preciza acuzațiile aduse celor doi scrimeri.

Serghei Brida este medaliat cu argint pe echipe la Jocurile Olimpice din 2020 de la Tokyo, iar Violetta Brida (ex-Khrapina) este medaliată cu argint pe echipe la Campionatele Mondiale din 2019 de la Budapesta. Cuplul locuiește în California.

Cuplul ar fi trebuit să ceară permisiunea Rusiei

Potrivit agenției de presă de stat TASS, Serghei Brida este ofițer în Garda Națională Rusă și militar activ, iar cuplul ar fi trebuit să ceară permisiunea autorităților sportive ruse înainte de a participa la campionatele americane.

În urmă cu câteva săptămâni, Comitetul Internațional Olimpic a autorizat sportivii ruși și belaruși să participe la Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris (26 iulie-11 august), cu mai multe condiții: sub un drapel neutru, în afara probelor pe echipe, dacă nu au sprijinit activ ofensiva rusă din Ucraina și dacă au trecut pragul de calificare.

Potrivit CIO, în prezent există doar 11 astfel de sportivi, opt ruși și trei belaruși, față de aproximativ șaizeci de ucraineni. Cu toate acestea, mai mulți sportivi ruși au părăsit țara pentru a participa la campionate străine.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:3,09 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău