Rusia atacă cibernetic jurnaliștii care realizat anchete privind acțiunile GRU

  • 28 Iulie 2019 12:18
Rusia atacă cibernetic jurnaliștii care realizat anchete privind acțiunile GRU

Mai mulți jurnaliști ce realizau anchete despre Serviciul de informații militare rus (GRU) au fost vizați de atacuri cibernetice extrem de sofisticate, ce par să provină dinspre Moscova, a anunțat sâmbătă serviciul de mesagerie criptată Protonmail, potrivit AFP.

Atacurile de phishing încercau să-i determine pe utilizatori să furnizeze parolele conturilor lor de Protonmail. Ele au vizat jurnaliști de la site-ul de investigații Bellingcat. Acesta a ajutat la identificarea agenților ruși ai GRU care l-au otrăvit pe fostul spion rus Serghei Skripal în Marea Britanie.

Având sediul la Geneva, Protonmail a menționat într-un comunicat că ''probele (precum și evaluările părților terțe) par să sugereze un atac de origine rusă''.

Directorul general al Protonmail, Andy Yen, a declarat că operațiunea a fost ''una dintre cele mai bune, dacă nu cel mai bun atac de phishing'' la care a asistat.

Jurnalistul Christo Grozev, care a condus ancheta Bellingcat privind cazul Skripal, a afirmat că nu are niciun dubiu că GRU se află în spatele acestui atac cibernetic.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:58 %
Vint:5,14 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău