Rusia are medici, infirmieri și spitale de campanie la frontiera cu Ucraina, potrivit SUA

  • 02 Februarie 2022 11:06
Rusia are medici, infirmieri și spitale de campanie la frontiera cu Ucraina, potrivit SUA

Rusia are medici, infirmieri și spitale de campanie la frontiera cu Ucraina, pe fondul mobilizării de trupe ruse în această zonă, a declarat marți într-o conferință de presă purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, transmite EFE, potrivit Agerpres.

Potrivit lui Kirby, Moscova și-a intensificat în ultimele săptămâni "capacitățile logistice și de mentenanță", printre care se numără și asistența medicală pentru militarii săi.

"Aceasta include spitale de campanie, medici și infirmieri, tipul de lucruri de care este nevoie pentru a oferi asistență medicală trupelor de pe teren", a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, răspunzând unei întrebări.

Totuși, John Kirby a insistat că doar această informație "nu este un indicator" în sine că o invazie ar fi iminentă. "Nu neapărat", a declarat el.

Tensiunile au sporit în ultima lună ca urmare a comasării de către Rusia a 100.000 de militari la frontiera cu Ucraina. Occidentul se teme că Rusia se pregătește să invadeze țara vecină, în timp ce Moscova insistă că nu dorește un război cu Ucraina și că nu amenință această țară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:0,51 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău