Rusia ar putea lansa o ofensivă amplă în regiunea Herson, din sudul Ucrainei

  • 05 August 10:52
Rusia ar putea lansa o ofensivă amplă în regiunea Herson, din sudul Ucrainei

Rusia ar putea lansa o ofensivă amplă în regiunea Herson, din sudul Ucrainei, și își consolidează forțele din această zonă, a anunțat generalul ucrainean Oleksii Hromov, relatează Reuters.

Rusia deține controlul asupra unor poziții importante în sudul Ucrainei, dar Kievul a promis să declanșeze o contraofensivă majoră și a folosit arme occidentale sofisticate pentru a lovi liniile de aprovizionare și depozitele de muniții ale forțelor ruse.

Hromov a spus că Rusia a adus o cantitate imensă de arme și echipamente în regiunea cu importanță strategică Herson, dintre care o mare parte este deja ocupată de forțele ruse.

''Este posibil ca inamicul să încerce să realizeze operațiuni ofensive adânc în teritoriul nostru și să amenințe dezvoltarea succesului nostru, pentru a forța armata noastră să stopeze extinderea capetelor de pod și să treacă în defensivă'', a declarat militarul ucrainean de rang înalt într-o conferință de presă.

Potrivit acestuia, în est Ucraina și-a îmbunătățit pozițiile tactice în jurul orașului Sloviansk, recucerind două sate, dar forțele ruse încearcă să preia controlul asupra orașului Avdiivka și satului Pisky.

În aceeași regiune, armata ucraineană a fost nevoită să renunțe la mina de cărbune de la Butivka, mai scrie Reuters, citat de Agerpres. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:3,09 m/s
Sun
26
Mon
27
Tue
28
Wed
28
Thu
27
Arhivă Radio Chișinău