Rusia ar putea deschide al treilea punct vamal de import a producției vinicole din Moldova

  • 17 Aprilie 2012 11:24
Rusia ar putea deschide al treilea punct vamal de import a producției vinicole din Moldova

Rusia ar putea deschide al treilea punct vamal de import a producției vinicole din Moldova, în regiunea Breansk, în prezent fiind funcționale două puncte vamale la Moscova și Sankt-Petersburg.

Despre aceasta s-a discutat astăzi la Chișinău în cadrul întrevederii bilaterale a Comisiei interguvernamentale moldo-ruse, condusă de vicepremierul rus Dmitri Rogozin și omologul său moldovean, Valeriu Lazăr, co-președinți ai comisiei.
Valeriu Lazăr a pus în discuție și necesitatea încheierii unui acord separat între „Gazprom” și „Tiraspoltransgaz”, compania care importă gaz în regiunea transnistreană a Republicii Moldova și care are o datorie față de concernul rus de aproximativ 2,75 miliarde de dolari.
Părțile au convenit că următoarere ședință a comisiei mixte va avea loc în a doua jumătate a anului la Chișinău, a anunțat într-un briefing Valeriu Lazăr:


Traducere: Noi trebuie să utilizăm la maximum această comisie în calitate de platformă pentru a discuta și rezolva problemele existente, dar în special pentru a crea premise pentru dezvoltarea unor proiecte comune.

Dmitri Rogozin a precizat că toate chestiunile problematice dintre Republica Moldova și Rusia vor putea fi discutate în special după formarea guvernului de la Moscova:


Imediat ce-și va relua activitatea comisia, iar acest lcuru  se va întâmpla după formarea guvernului Federației Ruse cred că vom începe să discutăm cele mai complicate teme, precum cele din domeniul energetic, migrație și altele.

Dmitri Rogozin întreprinde o vizită de două zile în Republica Moldova, în cadrul căreia are preconizate întrevederi cu președintele Nicolae Timofti, premierul Vlad Filat, dar și cu reprezentanți ai administrației nerecunoscute de la Tiraspol.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,4
Nori împrăștiați
Umiditate:94 %
Vint:2,06 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău