Rusia ar putea avea în vedere un război economic în cazul noilor sancțiuni ale SUA

  • 10 August 2018 14:36
Rusia ar putea avea în vedere un război economic în cazul noilor sancțiuni ale SUA

Rusia ar putea avea în vedere un război economic dacă Statele Unite impun interdicții asupra unor bănci sau unei anumite valute, a declarat vineri premierul rus Dmitri Medvedev, citat de TASS, Reuters, AFP, AGERPRES și MOLDPRES.

„Nu vreau să comentez despre discuții privind viitoare sancțiuni, dar pot să spun un lucru: dacă va urma o interdicție asupra operațiunilor unei bănci sau asupra utilizării unei valute sau alteia, acest lucru va trebui numit în mod clar o declarație de război economic", a spus Medvedev.

"Și va fi necesar de reacționat la acest război prin mijloace economice, politice sau, dacă e nevoie, prin alte mijloace. Iar prietenii noștri americani trebuie să înțeleagă acest lucru", a adăugat premierul rus.

Joi, purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse, Maria Zaharova, a avertizat că Rusia va elabora "măsuri de retorsiune" la noile sancțiuni anunțate de Washington împotriva Moscovei în legătură cu atacul cu agent neurotoxic Noviciok în Marea Britanie.

Sancțiunile anunțate miercuri de SUA se referă la mărfuri controlate sensibile din punct de vedere al securității naționale, după cum a indicat pentru presă un înalt oficial al Departamentului de Stat, citând legea americană din 1991 privind eliminarea folosirii armelor chimice și biologice.

Miercuri, publicația rusă Kommersant a dezvăluit ceea ce a numit a fi un proiect de sancțiuni americane care ar cere, între altele, o anchetă asupra presupusei averi personale a președintelui rus Vladimir Putin și ar interzice cetățenilor americani să cumpere obligațiuni suverane ruse. Potrivit Kommersant, proiectul ar viza de asemenea importante bănci publice ruse ca Sberbank, VTB și Gazprombank, dar și sectorul hidrocarburilor, esențial pentru economia Rusiei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău