Rusia ar putea ataca NATO în 3-5 ani, avertizează ministrul danez al Apărării. „Există motive să fim cu adevărat îngrijorați”

  • 09 Februarie 17:35
Rusia ar putea ataca NATO în 3-5 ani, avertizează ministrul danez al Apărării. „Există motive să fim cu adevărat îngrijorați”

Danemarca ar trebui să își accelereze investițiile militare după ce noi informații indică faptul că Rusia se reînarmează mai repede decât era de așteptat și că ar putea ataca o țară NATO în termen de trei până la cinci ani, a declarat vineri ministrul danez al apărării, scrie News.ro.

"Capacitatea Rusiei de a produce echipamente militare a crescut enorm", a declarat ministrul apărării, Troels Lund Poulsen, pentru cotidianul Jyllands-Posten.

"Nu poate fi exclus ca, într-o perioadă de trei până la cinci ani, Rusia să testeze articolul 5 și solidaritatea NATO. Aceasta nu a fost evaluarea NATO în 2023. Acestea sunt informații noi care ies acum la iveală", a spus el.

Poulsen a declarat că nu există o amenințare directă împotriva Danemarcei, dar alianța s-ar putea confrunta cu atacuri hibride în eforturile de destabilizare a unei țări membre. "Rusia are potențial voința de a face acest lucru. Acum pot avea și abilitatea de a avea o capacitate militară mai devreme decât ne așteptam. Există motive să fim cu adevărat îngrijorați", a spus el.

Schimbarea evaluării amenințării la Copenhaga vine după ce și alte țări europene din NATO au făcut avertismente similare în ultimele săptămâni.

Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a declarat în ianuarie că alianța ar trebui să se pregătească pentru un atac rusesc asupra unei țări NATO în termen de cinci până la opt ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău