Rusia anunță expulzarea a 45 de diplomați polonezi și doi bulgari

  • 08 Aprilie 2022 18:27
Rusia anunță expulzarea a 45 de diplomați polonezi și doi bulgari

Rusia a anunțat vineri expulzarea a 45 de diplomați polonezi și doi bulgari, în răspuns la o măsură similară luată de Varșovia și Sofia, relatează AFP și Reuters, citate de Agerpres.

"În baza principiului reciprocității, 45 de colaboratori ai ambasadei Poloniei și consulatelor sale generale de la Irkuțk, Kaliningrad și Sankt Petersburg au fost declarați 'persona non grata' ", a precizat Ministerul rus de Externe într-un comunicat.

Aceștia trebuie să părăsească Rusia până pe 13 aprilie, potrivit comunicatului.

La sfârșitul lui martie, Polonia a anunțat expulzarea a "45 de spioni ruși care se prezentau ca diplomați", în contextul ofensivei ruse din Ucraina lansate pe 24 februarie.

Potrivit diplomației ruse, această măsură "demonstrează o voință conștientă a Varșoviei de a distruge definitiv relațiile bilaterale".

MAE rus a anunțat de asemenea vineri expulzarea a doi diplomați bulgari, după ce în martie Sofia a expulzat 12 diplomați ruși și un altul în aprilie, în legătură cu ceea ce a afirmat că sunt activități incompatibile cu statutul lor diplomatic.

Zeci de diplomați ruși au fost expulzați în ultimele zile din mai multe țări europene, mai ales din Germania, Italia, Franța sau Spania, fiind de așteptat măsuri similare din partea Moscovei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău