Rusia anunță exerciții militare cu lansări de rachete balistice

  • 14 Octombrie 2019 12:43
Rusia anunță exerciții militare cu lansări de rachete balistice

Ministerul rus al Apărării a anunțat că exerciții militare, cu participarea a 12.000 de militari ai Forțelor Armate Ruse, vor avea loc, în perioada 15-17 octombrie, în Rusia.

În jur de 12.000 de militari din Rusia, 213 sisteme de artilerie, 105 aparate de zbor, cinci lansatoare de rachete, până la 15 nave de suprafață și cinci submarine, 310 unități de echipament militar special, vor participa, în perioada 15-17 octombrie, la exercițiul militar condus de Forțele Armate Ruse și Statul Major al Armatei Ruse, care se vor desfășura în teritoriile Rusiei.

"Între 15 și 17 octombrie va avea loc un exercițiu de comandă strategică pentru creșterea nivelului capacității de luptă a forțelor armate, gestionarea și creșterea capacității operaționale și implementarea unor noi strategii ale Forțelor Armate Ruse. Obiectivele exercițiului sunt verificarea nivelului de pregătire atins de militarii ruși, îmbunătățirea abilităților personalului militar superior și operațional în organizarea de comenzi și a controlului forțelor aflate în subordine", transmite Agenția de presă RIA NOVOSTI, care citează un comunicat remis de Ministerul rus al Apărării.

De asemenea, se mai specifică că, în timpul exercițiului, se vor efectua lansări de rachete balistice de la diverse baze militare ruse. Potrivit unor informații recente, piloții Forțelor Aeriene mixte din cadrul Districtului Militar Estic au efectuat exerciții militare, constând în misiuni de interceptare de la bordul avioanelor MIG-31, bombardierelor multifuncționale Su-35S și Su-34 și au efectuat exerciții deasupra apelor teritoriale ruse ale Mării Japoniei.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău