Rusia anunță că va urmări atent cum se vor desfășura alegerile anticipate din R.Moldova

  • 09 Iulie 2021 14:50
Rusia anunță că va urmări atent cum se vor desfășura alegerile anticipate din R.Moldova

Reprezentantul oficiale al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a anunțat astăzi, în cadrul unui briefing, că Moscova va urmări atent modul cum se vor desfășura alegerile parlamentare anticipate din R. Moldova și a acuzat SUA și UE de ingerință „fără precedent” în procesul electoral.

„Ministerul de Externe al Rusiei a atenționat de mai multe ori în privința faptului că este inadmisibil ca ambasadorii SUA și UE să vină cu declarații vădit părtinitoare și comentarii care conțin atacuri la adresa oponenților politici. Cu regret, apelurile noastre nu au fost auzite. Aceste declarații au dus la acutizarea situației politice interne și la polarizarea societății”, a declarat Maria Zaharova, potrivit presei ruse

De asemenea, reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe a menționat că Moscova este gata să conlucreze cu viitorul Parlament și Guvern din R. Moldova. 

Menționăm că și PSRM și PCRM au acuzat ambasadorii SUA și UE de ingerință în procesul electoral după ce au avut întrevederi cu mai mulți concurenți electorali. Amintim că Ambasadorul Statelor Unite la Chișinău are statut de observator internațional la alegerile din 11 iulie, aprobat de Comisia Electorală Centrală, la fel ca și ambasadorul Uniunii Europene, precum și cel al Federației Ruse.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău