Rusia anunță că își va dota flota de submarine cu rachete supersonice

  • 17 Martie 2023 14:05
Rusia anunță că își va dota flota de submarine cu rachete supersonice

Forțele navale ruse intenționează să-și doteze submarinele cu arme supersonice moderne, a anunțat șeful marinei militare, Nikolai Ievmenov, într-un interviu dat publicității vineri, relatează Agerpres.

„Să nu aibă nimeni îndoieli că vom face acest lucru", a spus Nikolai Ievmenov într-un interviu publicat în ziarul forțelor armate Krasnaia Zvezda. Amiralul nu a avansat și o dată pentru dotarea flotei de submarine cu noile rachete.

El a declarat pentru ziarul citat că există în prezent zece tipuri de submarine în serviciu.

Rachetele ghidate moderne de tipul Kalibr au fost testate pe submarine de a doua generație, a spus el, "iar astăzi toate submarinele în serviciu pot fi echipate cu ele, inclusiv submarinele strategice".

Următorul pas va fi trecerea la rachete supersonice, a spus amiralul Ievmenov.

Rusia a prezentat până acum trei tipuri de rachete supersonice, Awangard, Zirkon și Kinjal. Ele sunt considerate în prezent practic de neoprit pentru sistemele de apărare aeriană din cauza vitezei lor foarte mari, notează DPA.

Rachetele Zirkon sunt în prezent lansate de pe nave și pot fi echipate cu focoase nucleare. Până acum totuși numai o navă din flota rusă a fost echipată cu ele.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău