Rusia anulează o emisiune de obligațiuni guvernamentale, din cauza prăbușirii piețelor financiare. Rubla, la cel mai scăzut nivel

  • 21 Februarie 17:02
Rusia anulează o emisiune de obligațiuni guvernamentale, din cauza prăbușirii piețelor financiare. Rubla, la cel mai scăzut nivel

Ministerul rus de Finanțe a anunțat luni că renunță la emisiunea de obligațiuni guvernamentale OFZ programată marți, în încercarea de a facilita stabilizarea pieței. Piețele bursiere rusești s-au prăbușit, iar rubla a atins cel mai scăzut nivel din ultimele peste trei săptămâni.

Piața rusă este sub o intensă presiune în ultimele săptămâni - se vând active, iar rubla s-a depreciat, din cauza temerilor Occidentului privind o acțiune iminentă a Rusiei în Ucraina, în pofida dezmințirilor Moscovei, potrivit Agerpres, care preia Reuters.

Luni, rubla a atins cel mai scăzut nivel din ultimele peste trei săptămâni, iar piețele bursiere rusești s-au prăbușit, din cauza tensiunilor geopolitice. De mai multe săptămâni, Occidentul și Kievul acuză Rusia de concentrarea a zeci de mii de soldați și a unui număr mare de echipamente militare în apropierea frontierei ucrainene.

Luni la prânz, un dolar era cotat la 778,45 ruble, cel mai redus nivel din 27 ianuarie. Moneda Rusiei s-a depreciat cu 1,5% față de dolari și cu 1,6% față de euro.

Randamentele obligațiunilor guvernamentale OFZ cu scadența la zece ani au urcat la 10,22%, cel mai ridicat nivel din februarie 2016.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
13,04
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:3,13 m/s
Thu
17
Fri
16
Sat
15
Sun
15
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău