Rusia - Animale fără stăpân, adunate de pe străzi și șobolani exterminați la Moscova de teama coronavirsului

  • 27 Februarie 2020 15:55
Rusia - Animale fără stăpân, adunate de pe străzi și șobolani exterminați la Moscova de teama coronavirsului

Autoritățile de la Moscova strâng animalele fără stăpân și extermină șobolanii ca măsură de precauție împotriva noului coronavirus, acțiuni pe care organizațiile pentru protecția animalelor le consideră crude și neîntemeiate din punct de vedere științific, relatează Reuters vineri.

Rusia a impus o serie de măsuri împotriva răspândirii virusului în țară, variind de la restricții privind zboruri către China și Coreea de Sud până la limitarea acordării de vize pentru cetățenii iranieni și chinezi.

'În prezent luăm o serie de măsuri pentru deratizarea totală a orașului, capturând animalele sălbatice și cele fără stăpân', a declarat Elena Andreeva, șefa biroului din Moscova a Serviciului federal pentru protecția drepturilor consumatorilor, citată de agenția de știri RIA.

Ea nu a explicat motivul pentru care a fost luată această decizie, însă a precizat că face parte din măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului.

Sute de oameni se află în carantină în Rusia și autoritățile din Moscova au efectuat controale pentru depistarea unor potențiali purtători ai virusului și au utilizat tehnologia de recunoaștere facială pentru aplicarea măsurilor de carantină.

Barking News, un canal din Rusia care oferă știri despre animale, a afirmat că acțiunea autorităților împotriva câinilor și a pisicilor fără stăpân este 'stupidă, fără bază științifică și pur și simplu crudă' și a citat un specialist în virologie din Moscova, Nikolai Nikitin, care a afirmat că nu există dovezi că pisicile și câinii fără stăpân ar putea contracta noul coronavirus sau că l-ar putea transmite ulterior oamenilor.

În Moscova exista o populație numeroasă de câini și pisici fără stăpân, însă prezența lor s-a redus semnificativ în centrul Moscovei, deși haite de câini fără stăpân sunt uneori văzute în alte părți ale orașului. Pisicile fără stăpân sunt însă mai numeroase, transmite AGERPRES.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău