Rusia - Animale fără stăpân, adunate de pe străzi şi şobolani exterminaţi la Moscova de teama coronavirsului

  • 27 Februarie 15:55
Rusia - Animale fără stăpân, adunate de pe străzi şi şobolani exterminaţi la Moscova de teama coronavirsului

Autorităţile de la Moscova strâng animalele fără stăpân şi extermină şobolanii ca măsură de precauţie împotriva noului coronavirus, acţiuni pe care organizaţiile pentru protecţia animalelor le consideră crude şi neîntemeiate din punct de vedere ştiinţific, relatează Reuters vineri.

Rusia a impus o serie de măsuri împotriva răspândirii virusului în ţară, variind de la restricţii privind zboruri către China şi Coreea de Sud până la limitarea acordării de vize pentru cetăţenii iranieni şi chinezi.

'În prezent luăm o serie de măsuri pentru deratizarea totală a oraşului, capturând animalele sălbatice şi cele fără stăpân', a declarat Elena Andreeva, şefa biroului din Moscova a Serviciului federal pentru protecţia drepturilor consumatorilor, citată de agenţia de ştiri RIA.

Ea nu a explicat motivul pentru care a fost luată această decizie, însă a precizat că face parte din măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului.

Sute de oameni se află în carantină în Rusia şi autorităţile din Moscova au efectuat controale pentru depistarea unor potenţiali purtători ai virusului şi au utilizat tehnologia de recunoaştere facială pentru aplicarea măsurilor de carantină.

Barking News, un canal din Rusia care oferă ştiri despre animale, a afirmat că acţiunea autorităţilor împotriva câinilor şi a pisicilor fără stăpân este 'stupidă, fără bază ştiinţifică şi pur şi simplu crudă' şi a citat un specialist în virologie din Moscova, Nikolai Nikitin, care a afirmat că nu există dovezi că pisicile şi câinii fără stăpân ar putea contracta noul coronavirus sau că l-ar putea transmite ulterior oamenilor.

În Moscova exista o populaţie numeroasă de câini şi pisici fără stăpân, însă prezenţa lor s-a redus semnificativ în centrul Moscovei, deşi haite de câini fără stăpân sunt uneori văzute în alte părţi ale oraşului. Pisicile fără stăpân sunt însă mai numeroase, transmite AGERPRES.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chişinău
8 °C
nori împrăștiați
Umiditate:45 %
Vint:4,6 m/s
Tue
4 °C
Wed
3 °C
Thu
5 °C
Fri
8 °C
Sat
8 °C

Curs oficial BNM 30 Martie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.9118 0.1358
USD 18.0877 0.0431
RON 4.1184 0.0270
UAH 0.6461 0.0056
RUB 0.2313 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău