Rusia amenință cu lovituri de răspuns după doborârea aeronavei siriene de către un avion american

  • 19 Iunie 2017 12:41
Rusia amenință cu lovituri de răspuns după doborârea aeronavei siriene de către un avion american

Coaliția internațională condusă de SUA ar putea fi lovită ca răspuns al doborârii unui avion de luptă sirian lângă Raqqa, în nordul Siriei, a declarat Vladimir Jabarov, prim-vicepreședintele Comisiei pentru afaceri internaționale din cadrul Consiliului Federației (Camera superioara a Parlamentului rus), într-un interviu cu RT.

Jabarov a precizat că conflictul poate escalada, iar în acest context trebuie cât mai curând posibil sa se organizeze o reuniune a diplomaților părților interesate, scrie paginaderusia.ro.

„Doborârea aeronavelor este inacceptabila – vor obține o lovitură de răspuns. Acolo există S-300 ale armatei siriene, S-400 ale noastre, prin urmare, toate acestea pot duce la un conflict mai mare“, – a spus oficialul rus.

Amintim, un avion de vanatoare american F/A-18E Super Hornet a doborât un aparat sirian Su-22, în cadrul„ auto-apărarii colective a forțelor armate ale partenerilor de coaliție”. Incidentul a avut loc în provincia siriană Raqqa.

Potrivit comandamentului american, avionul sirian bombarda în apropiere de forțele susținute de coaliția internațională, care participă la operațiunile de la sol. Înainte de a doborî aparatul sirian, reprezentanții coaliției au contactat armata rusă pentru a „reduce escaladare și stoparea focului“.

Este prima dată dupa 2011 când SUA doboară un avion de lupta al Forțelor Aeriene Siriene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer fragmentat
Umiditate:52 %
Vint:4,63 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău