Rusia amenință cu expulzarea corespondenților de presă americani dacă YouTube continuă să blocheze briefingurile MAE rus

  • 26 Mai 2022 16:55
Rusia amenință cu expulzarea corespondenților de presă americani dacă YouTube continuă să blocheze briefingurile MAE rus

Rusia a amenințat joi că va expulza corespondenți de presă americani dacă platforma video YouTube va bloca din nou briefingurile de presă ale purtătoarei de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, relatează agențiile Reuters și EFE, citate de Agerpres.

Anunțul a fost făcut chiar de aceasta din urmă într-o intervenție în cadrul Consiliului Federației Ruse (Senatul rus).

''(Youtube) a blocat încă o conferință de presă. Ce vom face noi? Pot spune că, dacă o vor face din nou, atunci un ziarist sau o mass-media din SUA pleacă acasă'', a promis purtătoarea de cuvânt a MAE rus.

Ea a insistat că, dacă Youtube persistă cu această conduită, ''vom anunța un nume precis sau o mass-media precisă'' ce va trebui să părăsească Rusia.

Maria Zaharova a adăugat că este posibil ca o astfel de măsură a Rusiei să nu se limiteze la presa americană, menționând în acest sens poziția ''antirusească'' a Poloniei.

Purtătoarea de cuvânt a MAE rus anunțase miercuri că este în curs de elaborare ''un pachet de măsuri'' împotriva mass-media anglo-saxone, ca represalii față de restricțiile impuse împotriva mass-media ruse în Occident.

Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului rus, a adoptat săptămâna aceasta în primă lectură un proiect de lege care va permite Procuraturii să dispună încetarea activității în Rusia în cazul corespondenților de presă străini dacă estimează că țara de origine a acestor discriminează presa rusă.

Una dintre primele măsuri luate de mai multe țări occidentale după declanșarea agresiunii militare a Rusiei împotriva Ucrainei a fost interzicerea unor mass-media ruse precum Russia Today sau Sputnik, măsură considerată de Moscova o încălcare a libertății de exprimare.

După ce la începutul lunii martie Rusia a adoptat o lege care prevede până la 15 ani de închisoare pentru publicarea a ceea ce autoritățile ruse consideră a fi ''informații false'', mai multe mass-media străine și-au întrerupt activitatea în Rusia, dar unele au reluat-o între timp.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău