Rusia amenință că va deschide focul asupra navelor străine care intră în apele sale teritoriale

  • 14 Februarie 2022 14:20
Rusia amenință că va deschide focul asupra navelor străine care intră în apele sale teritoriale

Rusia a amenințat că va deschide focul asupra navelor străine care intră ilegal în apele sale teritoriale, după ce sâmbătă anunțase că a localizat și alungat un submarin nuclear american în apropiere de Insulele Kurile din Oceanul Pacific, potrivit unui reprezentant important al armatei ruse, citat de Interfax.

Orice asemenea decizie va fi adoptată însă la „cel mai înalt nivel”, a precizat înaltul ofițer rus, citat de Reuters, potrivit DIGI24.

Armata rusă a anunțat sâmbătă că a folosit „mijloace adecvate” pentru a forța un submarin american să părăsească apele rusești din Orientul Îndepărtat, după ce nava ignorase o solicitare a Rusiei de a pleca.

Rusia organizează exerciții militare în Marea Neagră
Pe lângă exercițiile militare din Belarus, Rusia organizează manevre și în Marea Neagră, în apele din apropiere de peninsula Crimeea. Foto: Profimedia Images

Submarinul a fost detectat în apropierea insulelor Kurile, în timp ce Rusia efectua exerciții navale, scrie Agerpres. SUA au negat că au desfășurat operațiuni militare în apele teritoriale rusești.

Acest incident intervine într-o perioadă când Occidentul pare tot mai îngrijorat de iminența unei invazii ruse în Ucraina, după ce Rusia a desfășurat masiv trupe și echipament militar în apropierea frontierei sale cu această țară.

Moscova neagă că ar avea o asemenea intenție, dar cere garanții de securitate din partea SUA și a NATO. Washingtonul a atras atenția că forțele militare ruse ar putea invada Ucraina ''în orice moment''.

Ucraina a cerut luni o reuniune de urgență cu Rusia și țările din Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) și a acuzat Moscova că nu oferă informații cu privire la deplasările trupelor sale comasate la frontiera ucraineană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău