Rusia amână până la anul prima sa misiune pe Lună după aproape 50 de ani

  • 08 Septembrie 2022 13:58
Rusia amână până la anul prima sa misiune pe Lună după aproape 50 de ani

Lansarea misiunii Luna 25, prima misiune a Rusiei către Lună din aproape ultimii 50 de ani, a fost amânată până la anul, a anunțat Iuri Borisov, directorul agenției spațiale ruse, Roscosmos.

„Din păcate, da”, a răspuns el, întrebat miercuri dacă misiunea a fost amânată pentru la anul, potrivit agenției TASS. Senzorul Doppler de viteză și distanță, realizat de compania Vega Concern, deținută de corporația de stat Rostech, care asigură o aterizare ușoară, a performat sub parametrii de precizie, a declarat în iulie o sursă din industria spațială pentru TASS.

Luna 25 este prima misiune din istoria recentă a Rusiei care urmează să ajungă pe Lună. Potrivit planului, ținta misiunii este regiunea de la polul sud al Lunii, o capsulă urmând să aselenizeze pe în apropierea craterului Boguslawski. Ultima misiune către Lună a Rusiei a fost în 1976, Luna 24, când robotul lunar a reușit să trimită înapoi pe Pământ 170 de grame de sol de pe satelitul natural al Terrei, potrivit Space.com. Statele Unite rămân singura țară care a reușit să trimită echipaj uman pe lună, în cadrul misiunilor Apollo, transmite digi24.ro.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău