Rusia admite pentru prima dată că are probleme cu exporturile de gaze naturale și petrol

  • 26 Mai 2022 12:54
Rusia admite pentru prima dată că are probleme cu exporturile de gaze naturale și petrol

​Rusia admite pentru prima dată de la impunerea sancțiunilor occidentale că are probleme cu exporturile de gaze naturale și petrol, vicepremierul Yuri Borisov afirmând că este necesară construirea de noi lanțuri logistice pentru hidrocarburi, relatează Interfax, citată de hotnews.ro.

„Exportul de hidrocarburi trece printr-o perioadă dificilă. Țările occidentale de vârf ne refuză resursele. Avem mult de lucru pentru a construi noi lanțuri de aprovizionare. Va fi o reducere [a exporturilor], dar există o marjă de siguranță și noi vom ieși” din această situație, a afirmat Borisov la o conferință cu liderii din sectorul energetic rusesc, potrivit sursei citate

El a afirmat că lumea nu se poate lipsi de resursele energetice rusești, dar acestea trebuie totuși „aduse corect” potențialilor noi consumatori și a subliniat din nou că Rusia „este un furnizor de încredere” pe piețele mondiale.

„Astăzi am văzut deja că resursele noastre energetice sunt vitale pentru țările occidentale”, a menționat vicepremierul rus.

Comentariile sale vin în pofida faptului că Moscova a decis să suspende livrările de gaze naturale către Polonia și Bulgaria după ce acestea au refuzat să se conformeze cerinței președintelui Vladimir Putin de a plăti importurile energetice din Rusia în ruble.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău