Rusia, acuzată OFICIAL de Olanda și Australia de doborârea avionului MH17 în Ucraina

  • 25 Mai 2018 13:00
Rusia, acuzată OFICIAL de Olanda și Australia de doborârea avionului MH17 în Ucraina

Olanda și Australia au acuzat, astăzi, oficial Rusia că este responsabilă de doborârea avionului MH17, accident în urma căruia au murit 298 de persoane.

Potrivit ziare.com, anunțul a fost făcut de miniștrii de Externe din cele două țări, la o zi după ce anchetatorii au stabilit că avionul a fost doborât de o rachetă provenită de la o unitate militară din Rusia.

Ministrul de Externe al Olandei, Stef Blok, a declarat că, în urma acestei concluzii, vor face următorul pas pentru ca Rusia să răspundă pentru ceea ce s-a întâmplat.

El a anunțat că Olanda și Australia vor să înceapă discuții cu Rusia pentru a găsi o soluție prin care să se facă dreptate. Acesta a adăugat că este posibil ca acest caz să fie prezentat unei instanțe internaționale pentru a fi judecat.

Ministrul australian de externe, Julie Bishop, a solicitat sprijinul comuniății internaționale în această chestiune.

Totuși, Rusia neagă implicarea în accident. Ministerul de Externe al Rusiei a transmis că aceste concluzii sunt "acuzații gratuite".

Tatăl uneia dintre victime s-a declarat mulțumit de concluzia anchetei. "Aceasta este o veste bună. Înțeleg de ce guvernul a așteptat, dar acum dovezile sunt clare", a spus Hans de Borst.

Amintim că avionul Boeing 777, care călătorea de la Amsterdam la Kuala Lumpur, a fost doborât în zona ucraineană de conflict la data de 17 iulie 2014 și toți cei 298 de oameni de la bord au murit.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău