Rusia acuză Ucraina că depozitează arme furnizate de Occident la centralele sale nucleare

  • 23 Ianuarie 2023 10:50
Rusia acuză Ucraina că depozitează arme furnizate de Occident la centralele sale nucleare

Serviciul de informații externe al Rusiei (SVR) a acuzat luni Ucraina că depozitează arme furnizate de Occident la centralele sale nucleare, relatează Reuters, care precizează că nu poate verifica afirmația și că Moscova nu a furnizat dovezi.

SVR susține într-un comunicat că lansatoarele de rachete HIMARS, sistemele de apărare antiaeriană și muniția de artilerie furnizate de SUA au fost transferate la centrala nucleară Rivne din nord-vestul Ucrainei, scrie Agerpres.

"Forțele armate ucrainene depozitează arme și muniție furnizate de Occident pe teritoriul centralelor nucleare", se precizează în comunicat, care adaugă că un transport de arme spre centrala nucleară Rivne a avut loc în ultima săptămână din decembrie.

Centralele nucleare ale Ucrainei sunt în centrul atenției de la începutul conflictului. Forțele ruse au ocupat fosta centrală nucleară de la Cernobâl în mai puțin de 48 de ore după invazia trupelor și au capturat de asemenea centrala nucleară Zaporojie, cea mai mare din Europa, la începutul războiului.

Kievul și Moscova s-au acuzat reciproc de bombardarea centralei nucleare Zaporojie, iar Ucraina susține că Rusia folosește acest complex ca un depozit de arme.

Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) și-a exprimat îngrijorări grave în legătură cu atacurile din apropierea centralei, atrăgând atenția asupra riscului unui dezastru atomic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău