Rusia acuză Ucraina că bombardează localități de pe teritoriul său. Nu au fost victime

  • 05 Mai 2022 14:46
Rusia acuză Ucraina că bombardează localități de pe teritoriul său. Nu au fost victime

Rusia a acuzat joi Ucraina că a bombardat două localități din regiunea frontalieră Belgorod, fără să facă victime, potrivit guvernatorului regiunii ruse, Viaceslav Gladkov.

„Ucraina continuă să bombardeze Juravlevka și Nehoteievka. Potrivit buletinului grupului de serviciu al Gărzii Populare Voluntare, o casă și un garaj au fost distruse în Nehoteievka. Nu au fost victime civile”, a scris Viaceslav Gladkov pe contul său de Telegram, potrivit EFE, preluată de Agerpres și DIGI24.

Potrivit agenției oficiale de presă ruse TASS, în aceste localități aflate la granița cu Ucraina a fost impusă la 23 martie starea de urgență după explozia unui proiectil de artilerie, posibil lansat din Ucraina. În presupusul atac și-au pierdut viața trei locuitori și au fost distruse peste 20 de case și mașini.

Guvernatorul rus a susținut că în ultimele săptămâni s-au produs mai multe atacuri la graniță, iar Ministerul Apărării rus a amenințat cu consecințe dacă Ucraina continuă să lanseze atacuri asupra teritoriului rusesc.

Totodată, armata rusă a informat joi că a doborât trei avioane de luptă ale forțelor aeriene ucrainene și 14 drone în mai multe regiuni din Ucraina.

În buletinul său matinal, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării rus, generalul Igor Konașenkov, a declarat că aparatele de zbor, un Su-27, un Su-25 și un Su-24, au fost doborâte cu ajutorul apărării antiaeriene. El a adăugat că rachete de înaltă precizie lansate de pe avioane au distrus un important arsenal în orașul Nikolaev (Mikolaiv) și un depozit de combustibil în regiunea cu același nume, din sudul Ucrainei. A fost atacat și un aerodrom militar din Kanatovo, din centrul Ucrainei, însă Konașenkov nu a detaliat amploarea pagubelor provocate de rachete.

Konașenkov a mai transmis că un post de comandă al Brigăzii 17 tancuri a forțelor armate ucrainene a fost lovit, la fel și patru concentrări de trupe și vehicule și două depozite militare pe un aerodrom de lângă Kramatorsk, principala redută ucraineană în regiunea Donețk, din est.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău