Rusia acuză SUA și UE de faptul că ar exercita influență asupra conducerii R.Moldova și CEC, în contextul anticipatelor. Reacția MAEIE

  • 14 Mai 2021 09:16
Rusia acuză SUA și UE de faptul că ar exercita influență asupra conducerii R.Moldova și CEC, în contextul anticipatelor. Reacția MAEIE

Rusia remarcă tentative în creștere din partea SUA și UE de a exercita influență asupra conducerii Republicii Moldova și a Comisiei Electorale Centrale de la Chișinău în contextul alegerilor pentru parlamentul republicii, preconizate pentru 11 iulie, a declarat joi purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, citată de agenția de presă oficială TASS, potrivit Agerpres.

'Este regretabil amestecul în creștere din partea SUA și a țărilor UE în procesele politice interne ale Republici Moldova, ceea ce noi condamnăm cu fermitate. Ambasadori ai acestor state la Chișinău, fără niciun fel de scrupule, încearcă să exercite o influență directă asupra conducerii moldovene, asupra principalelor organe ale puterii de stat, inclusiv asupra Comisiei Electorale Centrale din Republica Moldova', a afirmat Zaharova într-o conferință de presă.

Reprezentanta MAE de la Moscova a spus că Rusia intenționează să participe la monitorizarea apropiatelor alegeri parlamentare din Republica Moldova.

'Intenționăm să participăm la observarea procesului de vot (la scrutinul legislativ din Republica Moldova) pe linie bilaterală și în componența misiunilor unor organizații internaționale din cadrul CSI și OSCE', a spus Zaharova.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a reacționat la aceste declarații, menționând că ministerul nu a fost informat de către instituțiile din Republica Moldova despre eventuale presiuni venite din partea altor state în legătură cu organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

Potrivit informațiilor MAEIE, procesul de pregătire al scrutinului derulează potrivit normelor legale, inclusiv în ceea ce privește modul de informare, înregistrare și participare a observatorilor internaționali.

Ministerul reiterează și pe această cale invitația către partenerii străini de a participa în cadru bilateral și multilateral la misiunile de monitorizare a alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie curent.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău