Rusia acuză SUA de implicare în treburile interne ale R.Moldova, avertizând despre o posibilă repetare a maidanului ucrainean

  • 12 Februarie 2019 14:01
Rusia acuză SUA de implicare în treburile interne ale R.Moldova, avertizând despre o posibilă repetare a maidanului ucrainean

Moscova acuză Washingtonul că vrea să se amestece în treburile interne ale R.Moldova așa cum ar fi făcut-o în Venezuela sau Siria. 

Potrivit unui comunicat al Ministerului rus de Externe, difuzat astăzi, această impresie rezultă din atitudinea Ambasadorului SUA la Chișinău,  Dereck J. Hogan. Astfel, autoritățile de la Moscova îl acuză pe diplomatul american de faptul că ar susține public un candidat în defavoarea altui candidat și „împarte” recomandări în legătură cu alegerile parlamentare. De asemenea, Ministerul rus declară că în cazul în care partidul învingător la alegeri nu va fi convenabil Washingtonului, atunci va exista amenințarea privind ruperea realțiilor moldovenilor cu Occidentul și chiar repetarea maidanului ucrainean. 

„Suntem convinși că poporul Moldovei va fi capabil să se determine independent în ceeea ce ține de preferințele sale la alegerile parlamentare din 24 februarie, fără sfaturile Washingtonului, care, așa cum arată experiența tristă internațională din ultimele decenii, se conduce esclusiv de ambițiile geopolitice proprii, ignorând interesele naționale ale altor țări”, susține Ministerul rus de Externe de la Moscova. 

Amintim că ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Dereck J. Hogan a declarat, în cadrul unei prelegeri publice, care a avut loc la Chișinău, că și la 27 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova, suveranitatea independența și libertatea sa sunt în continuare puse la încercare atât de forțe din interior cât și din afara țării, iar următorul test crucial este în plină desfășurare, a declarat diplomatul american. El a denunțat faptul că unii actori externi, dar și politicieni din interior promovează lucruri ce dezbină societatea precum identitatea națională sau vectorul politicii externe, pentru a o distrage de la problemele reale cu care se confruntă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:90 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
15
Thu
8
Fri
9
Arhivă Radio Chișinău