Rusia acuză Japonia de „impunerea propriului scenariu" în problema Insulelor Kurile și al modului de rezolvare a diferendului

  • 10 Ianuarie 2019 08:11
Rusia acuză Japonia de „impunerea propriului scenariu

Rusia acuză Japonia de creșterea tensiunii în problema Insulelor Kurile, odată cu apropierea vizitei premierului nipon, Shinzo Abe, care urmează să discute cu președintele rus, Vladimir Putin, despre acest diferend teritorial datând din Al Doilea Război Mondial, relatează AFP.

Problema celor patru insule Kurile de Sud, numite de Japonia Teritoriile de Nord și anexate de Uniunea Sovietică în 1945, a împiedicat cele două țări să semneze până în prezent un tratat de pace. 

Ministerul rus de Externe a informat că l-a convocat pe ambasadorul nipon la Moscova căruia i s-a reproșat că Japonia dorește "să impună propriul scenariu" asupra modului în care s-ar putea rezolva diferendul. 

Poziția Moscovei în problema Kurilelor este neschimbată că Japonia trebuie să accepte consecințele celui de-Al Doilea Război Mondial, inclusiv suveranitatea Rusiei asupra insulelor, a subliniat ministerul.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău