Rusia activează stațiile de război electronic din Crimeea, înainte de summitul Biden-Putin

  • 16 Iunie 2021 13:30
Rusia activează stațiile de război electronic din Crimeea, înainte de summitul Biden-Putin

Stațiile de război electronic vor fi activate în Crimeea (peninsula ucraineană anexată de Moscova, n.r.), în special în zona graniței administrative cu Ucraina, pentru a împiedica eventuale provocări ucrainene în spațiul aerian rusesc, înaintea întâlnirii la vârf dintre președintele rus Vladimir Putin și omologul său american Joe Biden, miercuri la Geneva, a declarat un responsabil militar rus din structurile de forță din Crimeea pentru agenția de presă RIA Novosti, potrivit AGERPRES.

"Stațiile de război electronic vor fi activate miercuri în Crimeea pentru a împiedica eventuale provocări din partea Ucrainei. Este cel mai reținut pas posibil, dar necesar pentru prevenirea incidentelor", a indicat interlocutorul agenției ruse de presă, sub rezerva anonimatului.

În acest context el a avertizat că "intrarea vreunei drone ucrainene în spațiul aerian al Crimeii va fi catalogată drept un act de agresiune, prin urmare aparatul va fi distrus", conform agenției de presă citate.

"Pentru a evita posibilitatea unor astfel de incidente activarea stațiilor de război electronic este în curs de desfășurare. Vom vedea clar unde se îndreaptă drona și o vom 'anihila' înainte de a intra în spațiul nostru aerian sau vom 'prelua' controlul asupra dronei și o vom întoarce în direcția de unde a venit", a indicat aceeași oficialitate militară.

Dmitri Belik, deputat în Duma de Stat (camera inferioară rusă) din partea Crimeii, a declarat anterior că este necesar ca Rusia să prevină posibilitatea oricărei provocări din partea Ucrainei înaintea summitului Putin-Biden, motiv pentru care activarea stațiilor de război electronic la granița cu Ucraina în Crimeea este cea mai buna soluție, notează publicația Vzgliad (pro-Kremlin).

Președinții Rusiei, Vladimir Putin, și SUA, Joe Biden, se întâlnesc miercuri la Geneva în cadrul unui summit destinat să aplaneze tensiunile ruso-americane și să încerce să identifice sectoarele în care Rusia și SUA ar putea coopera. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău