Rusia acordă rețelei Twitter un termen de o lună pentru eliminarea conținuturilor ''ilegale'', sub amenințarea blocării

  • 16 Martie 15:53
Rusia acordă rețelei Twitter un termen de o lună pentru eliminarea conținuturilor ''ilegale'', sub amenințarea blocării

Autoritățile ruse au anunțat marți că acordă termen de o lună rețelei americane de socializare Twitter pentru a elimina conținuturile "ilegale" de pe platforma sa, sub amenințarea blocării, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Rusia a transmis săptămâna trecută un prim avertisment, atunci când "a încetinit" funcționarea rețelei, pe care o acuză că nu a eliminat conținuturi care îi incitau pe minori la suicid, materiale de pornografie infantilă sau informații privind consumul de droguri.

Autoritățile ruse reproșează Twitter că nu a furnizat un răspuns la solicitările de eliminare a circa 3.100 de postări. Compania americană a respins aceste acuzații și s-a declarat "extrem de preocupată" de "încercările de a bloca și de a limita conversația publică online".

"Twitter nu a răspuns adecvat cererilor noastre și, dacă lucrurile continuă așa, atunci, într-o lună, va fi blocat", a declarat marți agenției Interfax Vadim Subbotin, director adjunct al agenției ruse de reglementare a internetului, Roskomnadzor.
"Ne-am acordat termen de o lună și vom observa reacția Twitter privind eliminarea de conținuturi ilegale", a adăugat el pentru agenția TASS. "Dacă Twitter nu va răspunde la solicitările noastre (...), luăm în considerare să blocăm complet serviciul", a mai spus Subbotin.

Această dispută ilustrează tensiunile în creștere între Moscova și marile rețele de socializare străine din ultimele luni, acestea fiind denunțate pentru forța lor și pentru modul de moderare a conținuturilor, în special politice.

Ele sunt acuzate în special că au lăsat să circule postări de susținere a opozantului Alexei Navalnîi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:4,12 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Sat
20
Sun
22

Curs oficial BNM 24 Mai 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.6495 0.0123
USD 17.7143 -0.0284
RON 4.3942 0.0033
UAH 0.6459 0.0001
RUB 0.2412 0.0002
Arhivă Radio Chișinău