Rusia a trimis un al doilea grup de avioane de vânătoare în Siria

  • 04 Iunie 2020 19:55
Rusia a trimis un al doilea grup de avioane de vânătoare în Siria

Rusia a trimis un grup de avioane de vânătoare MiG-29 în Siria, a anunțat ambasada rusă la Damasc, piloții militari sirieni folosind deja avioanele pentru a realiza misiuni în spațiul aerian al Siriei, transmite Reuters.

Săptămâna trecută, președintele rus Vladimir Putin le-a ordonat ministerelor apărării și de externe să poarte discuții cu autoritățile siriene pentru a obține un acces maritim sporit față de cele două baze militare deținute de Rusia în Siria.

Ambasada Rusiei la Damasc a scris miercuri pe Twitter că armata siriană a primit avioanele rusești MiG.

''Armata arabă siriană a primit al doilea grup de avioane de vânătoare avansate MiG-29 din #Russia - în cadrul cooperării tehnice&militare dintre țările noastre. Sirienii au început deja să realizeze misiuni cu aceste avioane'', a menționat misiunea diplomatică rusă.

Aceasta a distribuit și un link din 30 mai al unei știri a agenției de presă siriene (SANA), care cita o sursă militară siriană conform căreia avioanele de luptă respective sunt mai bune decât cele din generația anterioară și vor fi utilizate în spațiul aerian sirian începând cu 1 iunie, transmite AGERPRES.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:4,63 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău