Rusia a transferat 21.000 de militari ai trupelor speciale în Crimeea, sub pretextul luptei cu inundațiile (oficial ucrainean)

  • 21 Iulie 2021 18:32
Rusia a transferat 21.000 de militari ai trupelor speciale în Crimeea, sub pretextul luptei cu inundațiile (oficial ucrainean)

Rusia a transferat recent în Crimeea peste 20.000 de militari din trupele speciale, sub pretextul luptei cu efectele inundațiilor din peninsulă, afirmă Avocatul Poporului din Ucraina. În plus, Federația Rusă a început construcția unei noi facilități care să adăpostească 300 de militari în orașul Feodosia, a mai spus oficialul ucrainean, scrie digi24.ro.

Federația Rusă continuă să-și consolideze prezența militară în Crimeea, a subliniat Liudmila Denisova, Avocatul Poporului din Ucraina, într-o postare pe Facebook scrie sursa citată.

„Potrivit informațiilor pe care le-am primit, în orașul Feodosia (din Crimeea), statul ocupant a început să construiască un orășel pentru 300 de militari", a subliniat Avocatul Poporului, potrivit agenției oficiale ucrainene Ukrinform, preluată de Agerpres.

În plus, sub pretextul înlăturării consecințelor inundațiilor, Rusia a trimis suplimentar în peninsulă 21.000 de militari din trupele speciale și 1.367 de echipamente auto și speciale. Aceste trupe se adaugă efectivului de 31.000 de militari care staționează în Crimeea, a mai menționat Liudmila Denisova.

Ea a evidențiat că această mobilizare de trupe rusești în Crimeea ocupată contravine normele dreptului internațional, în special Rezoluției Adunării Generale a ONU cu privire la militarizarea Crimeii.

Potrivit serviciului de presă al Ministerului Apărării rus, orășelul militar din Feodosia se construiește pentru un regiment aeropurtat, care urmează să fie desfășurat aici spre sfârșitul anului 2021.

Adunarea Parlamentară a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) a adoptat la 6 iulie o rezoluție prin care condamnă anexarea Crimeii de către Rusia, precum și sprijinul acordat de Moscova rebelilor separatiști din Donbas, chemând la eliberarea teritoriilor ocupate ale Ucrainei.

În martie, Rusia a mobilizat la frontiera cu Ucraina circa 100.000 de militari cu tot cu echipamente și tehnică militară în trei direcții - lângă granița de nord-est a Ucrainei, în estul Ucrainei și, de asemenea, în Crimeea ocupată.

Deși la 22 aprilie, ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a dat ordin pentru revenirea trupelor ruse la bazele lor permanente, cea mai mare parte a acestora a rămas lângă granița cu Ucraina, susțin autoritățile ucrainene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
15,59
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:7,72 m/s
Mon
14
Tue
13
Wed
15
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău