Rusia a sistat livrările de petrol către Polonia prin conducta Drujba

  • 25 Februarie 2023 16:25
Rusia a sistat livrările de petrol către Polonia prin conducta Drujba

Furnizarea petrolului rusesc prin secțiunea conductei Drujba către Polonia a fost sistată, a anunțat sâmbătă un responsabil al companiei poloneze de rafinare a petrolului PKN Orlen, transmite AGERPRES.

„Reușim să ne asigurăm aprovizionarea. Rusia a oprit livrările către Polonia, situație pentru care suntem pregătiți. Numai 10% din petrol venea din Rusia și îl vom înlocui cu petrol din alte surse", a transmis Daniel Obajtek, director executiv al PKN Orlen.

Această companie afirmă că-și poate aproviziona rafinăriile cu petrol importat pe cale maritimă și nu va fi afectată aprovizionarea cu benzină și motorină.

Conducta Drujba pornește din Rusia și se ramifică în Belarus în alte două conducte, una către Polonia și cealaltă către Ungaria, Slovacia și Republica Cehă. Livrările de petrol rusesc prin conducta Drujba sunt exceptate de la embargoul pe care UE l-a impus Rusiei după declanșarea războiului contra Ucrainei, întrucât statele central-europene fără ieșire la mare dispun de opțiuni limitate de aprovizionare cu petrol pe cale maritimă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:2,57 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău