Rusia a ridicat interdicția privind unele legume turcești

  • 01 Septembrie 2017 11:47
Rusia a ridicat interdicția privind unele legume turcești

De la 1 septembrie, Rusia elimină restricțiile privind importul din Turcia a anumitor produse agricole, în special de salata verde, dovlecei, dovleci și ardei, a declarat ministrul rus al Agriculturii, Aleksandr Tkacev, potrivit RBK.

Sunt ridicate astfel restricțiile privind importul de legume, impuse de Rusia din primăvara anului 2016 din motive „fitosanitare“, scrie paginaderusia.ro.

„De la 1 septembrie, Rusia elimină restricțiile privind importul din Turcia de salata verde, salată iceberg, dovlecei, dovleci și ardei. Decizia a fost luată în urma rezultatelor inspecțiilor realizate de Rosselhoznadzor la companiile turcești în luna mai a acestui an“ – a spus Tkacev.

Partea rusă, la rândul său, spera că și Turcia va permite exportatorilor ruși sa livreze pe piata turceasca carne de vită și carne de pasăre.

„Ridicarea restricțiilor ar trebui să aibă loc de ambele părți“, – a spus Tkacev.

Rusia a sistat livrările din Turcia a anumitor tipuri de produse alimentare de la 1 ianuarie 2016, după ce, in noiembrie 2015, un bombardier rusesc a fost doborat la granita turco-siriana de catre Fortele Aeriene turce.

În plus, în primăvara anului 2016 Rusia a impus interdicție si la importul din Turcia de vinete, salată verde, salată iceberg, dovleceii și dovleci.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău