Rusia a pierdut locul în consiliul de conducere al Organizației Aviației Civile Internaționale. Reacția Moscovei

  • 02 Octombrie 2022 10:03
Rusia a pierdut locul în consiliul de conducere al Organizației Aviației Civile Internaționale. Reacția Moscovei

Rusia nu a reușit, sâmbătă, să câștige suficiente voturi pentru a fi realeasă în consiliul de conducere al agenției de aviație civilă a Națiunilor Unite.

Rusia nu a ajuns la cele 86 de voturi necesare pentru a rămâne în consiliul de conducere al Organizației Aviației Civile Internaționale (ICAO), format din 36 de țări, în timpul adunării generale a agenției, care se va desfășura până pe 7 octombrie, la Montreal, scrie Digi24.

În consiliul de 36 de membri al ICAO, Rusia ocupa un loc ca „stat de importanță principală în transportul aerian”, alături de G7, China, Brazilia și Australia. 

„Am dori să ne exprimăm regretul cu privire la rezultatul votului”, a spus reprezentantul Rusiei. „Considerăm acest lucru ca pe un pas pur politic și nu are nimic de-a face cu poziția Rusiei în domeniul aviației civile”.

Votul trage Rusia la răspundere pentru încălcarea spațiului aerian suveran al Ucrainei și pentru bombardarea aeroporturilor, lucruri care contravin unui acord din 1944 care stabilește principiile de bază pentru aviația globală, a declarat Yulia Kovaliv, ambasadorul Ucrainei în Canada. 

De asemenea, Occidentul acuză Rusia că a confiscat ilegal sute de avioane străine, lucru negat de Moscova. Canada și statele europene au declarat înainte de vot că se vor opune realegerii Rusiei în consiliu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău