Rusia a organizat exerciții mixte între forțele sale aeriene și navale în Marea Mediterană

  • 04 Noiembrie 2019 13:05
Rusia a organizat exerciții mixte între forțele sale aeriene și navale în Marea Mediterană

Exerciții mixte ale marinei și forțelor aeriene ruse au avut loc în Marea Mediterană, conform unei înregistrări video făcute publice luni de către Ministerul Apărării rus, care subliniază că aceste aplicații au făcut parte dintr-o verificare a nivelului pregătirii de luptă a forțelor operative rusești, potrivit agenției de presă RIA Novosti.

La manevre au participat nave militare din cadrul flotelor ruse din Marea Neagră și Marea Baltică, vase auxiliare, de deminare, sisteme de apărare de coastă 'Bastion', avioane și elicoptere, precum și corvete.

Potrivit șefului comandamentului de operațiuni, Serghei Tronev, căpitan de rangul I, au fost efectuate exerciții care au implicat sisteme de rachete și artilerie, precum și de coordonare între forțele aeriene și cele navale pentru protejarea navigației.

Rusia și-a intensificat prezența în Marea Mediterană după ce s-a angajat în conflictul militar din Siria în favoarea președintelui Bashar al-Assad în 2015.

În 2013, ministrul apărării rus, Serghei Șoigu, anunțase că Moscova a luat decizia formării unei forțe navale permanente în Marea Mediterană, după o absență de aproape două decenii în regiune. În prezent, principala baza navală rusă din zona Mării Mediterane se află la Tartus (Siria). Rusia mai are și o bază aeriană în Siria, la Hmeimim (provincia Latakia), transmite AGERPRES.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău